Madeleine kämpar för 100 procent

|Madeleine Karlsson har fyra jobb som undersköterska i Nyköping. I livet som timanställd försöker hon vara extra glad och trevlig. Oron för att ordinarie personal inte ska gilla henne finns alltid där. Då kan det bli stopp för fler inhopp.

Hon lever med mobilen ständigt till hands, beredd att svara om det finns chans till jobb.

– Det har hänt att de ringer halv tio på kvällen för att någon ordinarie personal inte har dykt upp. Då gäller det att med kort varsel kunna rycka in och jobba den natten, säger Madeleine Karlsson.

Via kommunens bemanningscenter får hon erbjudanden om att jobba vid tre kommunala äldre– och demensboenden. Utöver det hoppar hon in vid ett privat behandlingshem för ungdomar.

Madeleine talar om för bemanningscentret vilka dagar hon kan tänka sig att arbeta, och det är de flesta dagarna.

– Jag har inte haft mer än en veckas sammanhängande ledighet sedan 2013 då jag blev klar med utbildningen till undersköterska. Någon riktig semester har jag aldrig haft, säger hon.

Madeleine tar alla jobb hon kan få.

– Rädslan finns där att de slutar ringa om jag inte ställer upp. Jag försöker ha motsvarande 100 procent sysselsättningsgrad, och det har jag lyckats med utom några månader. Men jag kan ju aldrig veta i förväg hur stor månadslönen ska bli. Tidigare hade jag sex olika jobb för att få full tid, säger hon.

Vid ett tillfälle arbetade hon sju nätter i rad.

– Chefen ljög för mig om vad som är tillåtet.

Vid ett annat tillfälle arbetade Madeleine 15 dag­ar i sträck på dagtid.

Jakten på jobb skapar en inre stress hos henne. När hon kommer till ett nytt ställe lärs hon upp av ordinarie personal om rutiner och vad hon behöver veta om de äldre. Chefen ser hon sällan eller aldrig till.

Därför känner Madeleine att det är viktigt att personalen gillar henne.

– Jag är alltid överdrivet trevlig mot dem, även i de fall jag känner mig utanför.

Och utanför, det är vad hon i de allra flesta fall är. Som timanställd får hon inte vara med vid arbetsplatsträffar eller andra personalsammankomster.

Ordinarie personal som känner varandra väl släpper inte heller alltid in henne i den sociala gruppen som en i gänget.

– Det känns som att de tänker ” du ska bara vara här en kort tid”. Och jag tänker likadant, jag gör det jag ska och struntar i gruppen. Det är den som för­lorar på att inte ha mig med. 

Det har bidragit till att Madeleine föredrar att arbeta natt, då är det lättare att vara utanför eftersom det bara är en personal på varje avdelning.

– Vi har endast kontakt med varandra om det händ­er något och vi behöver hjälp av annan personal. Men egentligen får ingen lämna sin avdelning eftersom de dementa inte får lämnas ensamma. 

 

LÄS MER: Forskaren: ”Sammanhållningen splittras”

 

Ett av de boenden hon arbetar på är Fruängs­källan. Där lärde hon känna Annelie Hallqvist, undersköterska sedan 1979 och tillsvidareanställd.

Annelie känner igen mycket i Madeleines beskrivningar, men tillägger att det inte alltid är så lätt för de tillsvidareanställda heller.

– Vi har för låg grundbemanning. Därför är det skillnad på att arbeta med visstider. De saknar ofta delegering för rätten att ge medicin. Jag kan då tvingas gå dubbelt för att göra det visstidaren inte får göra, trots att jag inte har tid.

Hon säger att det är viktigt att det funkar bra i samarbetet.

– Visst har det hänt att vi sagt nej till timvikarier som vi inte tycker passar hos oss. De måste vara duktiga, trevliga och vara tillmötesgående. Om det inte klickar kan det bli tufft.

Det tog Madeleine åtta månader innan hon fick sin delegering. 

– Hon passar bra in i arbetet på Fruängskällan, säger Annelie

Hon blir lite förvånad när hon hör hur Madeleine beskriver känslan av att vara utanför och pressen att vara överdrivet trevlig. Annelie är arbetsplatsombud och skyddsombud, vilket hon berättade första gången hon träffade Madeleine på Fruängs­källan.

– Men sedan har jag inte funderat på hur hon har det. Den här intervjun har gett mig en tanke­ställare. Jag borde kolla hur Madeleine och de and­ra tim­anställda har det på vår arbetsplats. Och jag borde i Kommunals sektionsstyrelse, där jag sitter, ta upp frågan om hur vi bättre ska jobba med villkor­en för de visstidsanställda.

– Det krävs mycket för att vara timanställd och vikarie. Vi skulle inte klara oss utan dem, säger Ann­elie.

Madeleine, som är med i Kommunal, känner inte till vilka som är arbetsplatsombud på de andra arbets­platserna hon jobbar på.

– Är det något fackligt jag vill ha hjälp med så ringer jag sektionen, säger hon.

Vår intervju börjar närma sig sitt slut. Det är mörkt ute, klockan är strax efter fem på eftermiddagen. Vi skiljs åt och lämnar expeditionen vid Kommunals sektion inne i centrala Nyköping.

Madeleine ska hem till en kompis för att sova några timmar innan det är dags att jobba ett nytt nattpass.

Trots de otrygga villkoren trivs hon med jobbet. Hon är övertygad om att om fem år så är hon fort­farande undersköterska.

– Fast då har jag en fast tjänst. Det är mitt stora mål, säger hon.

Kommentarer

Samhall knycker jobb! En heltidstjänst i hemtjänsten försvinner till Samhall.Nu skall Kramfors kommun upphandla städtjänster som ska utformas för ta sikte på social företag.Hur skall en person med funktionshinder hinna städa en lägenhet på 60min,som hemtjänstpersonal får stressa sig igenom?Vilka arbetsuppgifter skall hemtjänstpersonalen var rädda om,så att det inte försvinner?Kommer kramfors kommun att upphandla hushållstvätt, inhandling av dagligvaror samt distribuerar matlåda,promenader till sociala företag? Hur många heltidstjänster blir kvar i Hemtjänsten? Vad säger kommunal? Hur blir det nu med rätt till heltid,delade turer när snart alla arbetsuppgifter hemtjänsten är upphandlad av sociala företag.Hur blir det med dessa 10 omvårdare till vikariepoolen som ska tillsvidareanställas i en försöksverksamhet med flexibel årsarbetstid. Försöket kommer att pågå 2016-01-01 till 2017-06-30. De som anställs med flexibel årsarbetstid förväntas vara flexibla och kunna arbeta på minst tre arbetsplatser.Du sätter själv din tillgängliget i Time Care pool och får sedan bokningar direkt i din mobiltelefon.Vi i hemtjänsten går på tidschema och har tillsyn på 10min (då skall vi skriva in pärm,registera penna,ta jacka,mössa,vantar,ta på oss skoskydd).Hur skall vi kunna ägna mera timmar till omvårdnad?Varför så tyst?Gör ett studiebesök hos hemtjänsten i en månad och förklara för mig hur det ser ut 2016.Rätt till heltid,bort med delade turer och fast anställning,påverka sina arbetstider.

Jag är överens med Madelaine. Jag har samma känslan på jobb. Ingen av fastanställda vill hjälpa till. Det är ingen betydelse hur mycket jag ansträngde mig att bli med i kollektivet. Det känns att några i kollektivet som vill inte att jag ska trivas inte på jobb. Chefen jag har inte sätt och ingen som intresserad hur mår jag.
Till slut jag har inte fått vikariat och hört att resursenheten bjud till tjänsten de som är outbildade.
Nu jag är 2 månader har inte fått sms i min mobil och sitter utan jobb. Jag har vänd till kommunal. Vem har fått vikariat? Svaret jag har inte fått. Skulle vilja vända mig till jurist .Det finns mycket att berätta . Vill ni tipsa vilken jurist ska jag vända mig?

Kontakta din sektion i Kommunal för att kolla om den kan hjälpa dig. Genom medlemskapet i facket har du bland annat möjlighet att få rättshjälp av en jurist.

Stephen Lindholm
Reporter, Kommunalarbetaren

Enligt lag så är det förbjudet att kränka/mobba någon stänga ute någon när det gäller jobbet oavsett
om du är timmis fastanställd.
Jag tycker att du ska anmäla detta i så fall. Man ska inte finna sej i vad som helst.
Du är med i kommunal så dom borde berättat detta för dej.Det finns jurister ifall det skulle bli för jävligt.Som är duktiga inom LO.
Stå på dej, och låt dom ej utsätta dej mer för detta.
Jag tycker att du skall ha skadestånd för denna kränkning/mobbing.
Lycka till med fast anställning.

jag är oxå utbildad undersköterska och har nästan 5 olika vikarie jobb för att få de gå ihop. men det är inte alltid man får jobb heller...
jag hade ett timvikarie jobb på ett ställe i början fick jag jobba jätte mycket men sen vart det inge mer jobb dom ringde inte. jag ringde och fråga men då hade dom lugnt fast min tjej kompis fick jobba hur mycket som helst..

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen av denna sida upphörde 2016-02-24. Det är inte längre möjligt att lämna kommenterar på den här sidan.