Göteborgs spårvägar
Spårvagnar i Göteborg. Foto: Göteborgs spårvägar

Spårvagnsbeslut överklagas

|Efter att Kommunal anmält Göteborgs Spårvägar till Arbetsmiljöverket och fått rätt har nu arbetsgivaren överklagat beslutet.

Frågan gäller arbetsmiljön i förarhytterna, som vintertid blir väldigt kalla och sommartid väldigt varma. Pia Paulusson, enhetschef för teknikenheten på Göteborgs Spårvägar, menar att de har haft fokus på frågan under en längre period. Ett test med att isolera golv och väggar samt installera varmluftfläkt är också planerat.

– Vi har gjort ett antal tillfälliga åtgärder tidigare. Bland annat har vi monterat extra kylaggregat och värmefläktar. Det gjorde vi redan 2009 när problemen detekterades, säger Pia Paulusson, enhetschef för teknikenheten på Göteborgs Spårvägar. 

Detta är en nyhetsartikel. Vid nyhetshändelser kan utvecklingen förändras efter att artikeln har publicerats.

Kommentarer

Skulle vilja se den chef som hade samma arbetsmiljö som förarna.
På kontoret är det centralvärme med 20 C på vintern och egen AC med 18 C på sommaren.
Man har jobbat med frågan i många år, men inte kunnat löst den? Om det då inte är frågan om inkompetens, vad är det då? Jo kanske som så att, bättre arbetsmiljö visst, bara det inte kostar något. Vinstutdelning är prio 1 eller hur?

Märkligt att man överklagar om man likas har tänkt lösa det. Enda anledningen för att överklaga är ju att man inte tänkt lösa problemet permanent.

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen av denna sida upphörde 2016-04-08. Det är inte längre möjligt att lämna kommenterar på den här sidan.